Saturday, 17 May 2014

Detik Itu

Sepanjang di Indera Kayangan mengikuti program ini pelbagai pembelajaran yang diperoleh.Bertemu rakan baru,bersama mereka membuatkan gembira itu bertahta dihati.Semoga sebulan disini bererti untuk diri ini dan untuk kalian untuk terus berjalan menyusuri likuLiku kehidupan dengan penuh tabah dan bersemangat.Permulaan pembelajaran untuk melewati alam pekerjaan.

Dan bila waktu itu tiba
Aku masih disini
Tak mahu pergi
Tak mahu kesana

Tapi bagaimana 
Dayaku tiada
Dengan semangat yang ada
Aku berjalan jua
Walau aku tak rela

Aku - kalian
Semoga nanti
Kau ketahui
Aku tetap aku
Walau masa mengubah waktu

Andai nanti kita berjumpa lagi,tolong ingatkan aku kenangan kita.Kenangan ketawa menangis bersama.Kerana pada masa itu mungkin aku sudah lupa.Lupa kenangan kita .Bukan kerana kenangan itu tidak membahagiakan, tapi kamu kena tahu yang mungkin separuh dari aku sudah hilang.Hilang ditelan zaman di mamah usia.Maafkan diriku pada kalian.Semoga pertemuan ini menjadikan kita lebih bersyukur kerana kita pernah diciptakan untuk mencipta kenangan bersama.












Saturday, 10 May 2014

Pengalaman | pertama |

Semacam suspent je tajuk entry ni .Eh, memang sangat suspent and awesome pun.Why? bayangkan petang dah anta baju,pastu esok malam baru boleh guna machine tu. Bukan sebab machine tu rosak, tapi sebab pengguna yang terlalu banyak.Entah kenapa,tahap kemalasannya sangat memuncak.Hehew * And its was be the first time on kamsis wash the cloth by machine .Berkalikali naik turun tangga.Setiap jam duk naik turun,nasib lah dapat juga akhirnya.Lepasni kena lebihkan memakan ubat rajin ,kalau tak pengsan la masa membasuh tu.Sebulan disini cukup terasa while on the week, wee are getting bored , first week we are around to the "tasik" .Tasik buatan ni sangat cantik , pastu terpandang tali melintasi tasik, teringin nak main flying fox aagain la pulak.Auto remember to the first experience , menjeritjerit .Berbalik to the story,bila dah berjalan di tasik, eh something yang kami jumpe,guess what we see. Salah , we see the inn farm . Dengan buah yang lebat, sekitar tasik pula .Seronok dia memang terjeritjerit , nak yang sana sini sana sini.Kalau pokok tu boleh dicabut , haa maunya dengan pepokok tu lah kan. Hee * seronok dia memang macam tak pernah masuk kebun buah.Tapi memang tak pernah pun masuk kebun buah.Hew hew * Okey bercerita tentang rasa, memang tiada keraguan la kan, tengok je pun dah sedap, sekali kupas , urm sebilik bau dia.Sedapsedap belaka.Depa kata buah pauh ni, kat Perlis Indera Kayangan je boleh tanam,Tempat lain tak jadi.Alaala macam strawberry pulak dah .Lepasni mesti rindu saatsaat terindah kat sini walau terkenal dengan tangatanganya yang kebanyakan .Bahasa apakah ini ? Jika kita pasti yang kita dapat melupakan seseorang,kita pasti boleh tapi untuk melupakan kenangan tidak sekali . Salam ukhwah