Saturday, 10 May 2014

Pengalaman | pertama |

Semacam suspent je tajuk entry ni .Eh, memang sangat suspent and awesome pun.Why? bayangkan petang dah anta baju,pastu esok malam baru boleh guna machine tu. Bukan sebab machine tu rosak, tapi sebab pengguna yang terlalu banyak.Entah kenapa,tahap kemalasannya sangat memuncak.Hehew * And its was be the first time on kamsis wash the cloth by machine .Berkalikali naik turun tangga.Setiap jam duk naik turun,nasib lah dapat juga akhirnya.Lepasni kena lebihkan memakan ubat rajin ,kalau tak pengsan la masa membasuh tu.Sebulan disini cukup terasa while on the week, wee are getting bored , first week we are around to the "tasik" .Tasik buatan ni sangat cantik , pastu terpandang tali melintasi tasik, teringin nak main flying fox aagain la pulak.Auto remember to the first experience , menjeritjerit .Berbalik to the story,bila dah berjalan di tasik, eh something yang kami jumpe,guess what we see. Salah , we see the inn farm . Dengan buah yang lebat, sekitar tasik pula .Seronok dia memang terjeritjerit , nak yang sana sini sana sini.Kalau pokok tu boleh dicabut , haa maunya dengan pepokok tu lah kan. Hee * seronok dia memang macam tak pernah masuk kebun buah.Tapi memang tak pernah pun masuk kebun buah.Hew hew * Okey bercerita tentang rasa, memang tiada keraguan la kan, tengok je pun dah sedap, sekali kupas , urm sebilik bau dia.Sedapsedap belaka.Depa kata buah pauh ni, kat Perlis Indera Kayangan je boleh tanam,Tempat lain tak jadi.Alaala macam strawberry pulak dah .Lepasni mesti rindu saatsaat terindah kat sini walau terkenal dengan tangatanganya yang kebanyakan .Bahasa apakah ini ? Jika kita pasti yang kita dapat melupakan seseorang,kita pasti boleh tapi untuk melupakan kenangan tidak sekali . Salam ukhwah